Affiliate marketing voor beginners Deel 2

Beste Bezoeker,

Het volgende artikel is het vervolg op Affiliate marketing voor beginners Deel 1. In het eerste artikel werd er uitgelegd wat affiliate marketing nu eigenlijk precies. In dit artikel wordt aan de lezer vertelt hoe deze met affiliate marketing kan beginnen. De schrijver van het artikel is zelf ook met vallen en opstaan begonnen, dus probeert u het vooral ook!

Arie Burggraaf

Hoe begin je met affiliate marketing?

Affiliate marketing, het is in mijn beleving toch iets waar je in moet groeien. Met een startkapitaal een affiliate marketing bedrijf beginnen is niet zo vaak aan de orde. Het bekende verhaal van mensen die beginnen op de zolderkamer komt meer in de richting. Naast school, studie of werk lekker in de avonduren ‘aanrommelen’ en bouwen. In dit blogartikel wil ik ingaan op hoe je zelf begint. Dat lees je namelijk niet vaak in de boekjes over affiliatemarketing. Deze boekjes zijn handig om je een beeld te geven van de terminologie en de opbouw van de markt maar vaak in mindere mate praktisch van aard. Wat je eigenlijk zou moeten doen is gewoon beginnen, vallen, opstaan en doorzetten. Als alles lukt en je hebt je eerste lead of sale binnengehaald dan pik je alles ineens een stuk sneller op.

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!

Hoewel er meerdere vormen van affiliate marketing bestaan, zoals in het vorige artikel te lezen valt, denk ik dat iedereen er verstandig aan doet om in de basis te beginnen als content affiliate. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat je eerst feeling moeten hebben wat wel en niet werkt, en daarvoor denk ik dat je het beste eerst kunt snuffelen aan affiliate marketing met een site die gebaseerd is op content. Meer specifiek nog zou ik willen adviseren te beginnen met een blog. Google pakt blogs doorgaans goed op en op die manier kun je al spelende leren en krijg je vanzelf in de gaten waar voor jou kansen liggen. Je kunt later altijd nog besluiten om bijvoorbeeld een e-mail bestand op te bouwen. Anderzijds zie je misschien wel kansen voor traffic buying (zie voor uitleg deel 1).

Content affiliate worden
Veel affiliates zijn zogenaamde content affiliates. Dat betekent dat een site inhoudelijk een bepaalde meerwaarde biedt voor de bezoeker die je vervolgens doorstuurt naar een adverteerder. Als je hiermee wilt beginnen is het verstandig om in een niche te springen zodat je weinig concurrentie hebt in de organische zoekresultaten van Google. Voor die bezoekers hoef je immers niet te betalen. Er zijn grofweg twee manieren om je idee te bepalen. 1) Kies een onderwerp waarvoor je een passie hebt en ga later zoeken naar hoe je er geld mee kunt verdienen of 2) kies een onderwerp dat zich in een niche bevindt aan ga er een passie omheen ontwikkelen. Voor deze laatste keuze dien je een onderwerp te hebben waar je wel informatie over kunt vergaren. Zelf ben ik ooit druk geweest met een site over musicals maar ondanks dat het in het begin redelijk goed liep kreeg ik dat verder niet van de grond. Waarom niet? Ik haat musicals en de bezoekers van de site wisten beter van wat er speelde dan dat ik deed. Dan werkt het natuurlijk niet. Het vinden van niches vergt doorgaans iets meer kennis, gevoel met de markt en creativiteit, maar als je ‘hit’ kan het lucratief zijn.

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!De domeinnaam
Het domein dat je kiest is erg belangrijk. Bezoekers en Google schatten deels op basis van de domeinnaam welke inhoud ze op de site zullen treffen. Je doet er goed aan om je domein af te stemmen op de niche die je hebt gekozen. Houd het domein zo kort mogelijk en bij voorkeur zonder leestekens als streepjes. Denk er bij het kiezen van een domein aan dat de bezoeker er ook naar kijkt. Serieuze domeinnamen verdienen de voorkeur. Zelf gebruik ik meestal TransIP voor het vastleggen van een domein. (<- zo werkt het dus).

Bouw je website!
Een website bouwen lijkt heel moeilijk maar gelukkig hebben anderen het erg makkelijk voor je gemaakt. Via zogenaamde open source platforms als WordPress en Joomla klik je zo een website in elkaar. Het meest lastige is het installeren van dit programma in je database. Dat doe je bij je hostingprovider. Gelukkig wordt er op internet stap voor stap omschreven hoe het werkt en aangezien het open source is zijn er veel fora waar je aan kunt kloppen voor hulp. Pak een dag in het weekend, zet een flinke pot koffie of thee, en ga er lekker rustig doorheen. Neem er beslist even de tijd voor, want als er foutjes insluipen kan dat erg frustrerend zijn omdat je als beginner niet zo goed weet bij welke stap het mis is gegaan.

Ik zou gaan voor WordPress. Het is een blogplatform maar ook prima te gebruiken voor iets meer statische sites. WordPress is gratis, snel en er zijn veel gratis ‘themes’ beschikbaar waarmee je jouw site de lay-out kunt geven die je zelf wilt. Later kun je altijd nog een keertje betalen voor een wat unieker en mooier thema. Voor alle informatie kun je terecht op WordPress.org . Stap 1 op de homepage kun je overslaan. Je kunt je beter aanmelden bij een Nederlandse hosting partij. De volgende stap (die ook wordt omschreven) is het downloaden van een FTP client. Daarmee kun je als het ware de mappenstructuur zichtbaar maken van je database. Filezilla is er eentje die prima werkt en ook weer geheel gratis.

Als WordPress is geïnstalleerd dan kun je in het standaard thema beginnen met een website, maar op zich is het leuk als je je eigen touch eraan geeft. Je kunt gratis templates dowloaden door flink te zoeken op sites die dit aanbieden. Houd er wel rekening mee dat de gratis themes vaak iets minder opties hebben en er iets minder gelikt uitzien dan themes waarvoor je moet betalen. Er zijn een aantal plugins die je kunt downloaden om je WordPress site nog iets beter te maken. Akismet is ook een handige plugin om te hebben. Het Affiliateblog is overigens ook opgebouwd in wordpress.

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!Google Analytics
Meten is weten. Zonder dat je weet wat er gebeurd is affiliatemarketing erg lastig. Je moet weten hoe mensen jouw site vinden. Als je dat namelijk niet (m)(w)eet, kun je ook geen kansen zien. Bezoekersaantallen en informatie over waar bezoekers vandaan komen krijg je erg goed inzichtelijk  met Google Analytics (gratis).

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!Cases

Zoals ik al aangaf zijn er twee handige manieren om te beginnen. Met een passie of in een niche. Aan de hand van 2 fictieve cases probeer ik een bepaalde gedachtegang duidelijk te maken die je jezelf als affiliate eigen dient te maken.

Case 1: Passie is geld waard!

Als ik spreek met succesvolle ondernemers / affiliates springt er altijd iets opvallends uit: Passie. Met passie heb je namelijk altijd succes omdat het ervan afstraalt. Bezoekers zien het, blijven langer op je site, delen je in social media, en Google zet je weer een plekje hoger. Passie zorgt er ook voor dat je meer lol hebt in het maken en beheren van je concept. Met passie werk je sneller en meer! Wellicht is tennis je passie. Zoek het dan eens in die hoek.

Registreer een domein en ga bouwen.
In dit voorbeeld ben jij een tennisfan dus registreer je http://www.tenniservaringen.nl. Op dit domein kun je van alles kwijt over jouw tenniservaringen en over wat jij belangrijke producten vindt. Blog over wedstrijden, tennisclubs, en nieuwe rackets die op de markt komen. Desnoods blog je over de geschiedenis van tennis of over scheef zittende sokken van Roger Federer. Als je de bezoekers van je website maar van leuke of nuttige informatie kunt voorzien.

Reclame maken
Je kan nog zoveel passie hebben, een beetje reclame maken voor je sites is erg belangrijk. Op die manier wordt je site ook beter en sneller geïndexeerd door Google. Google volgt namelijk linkjes die ze tegenkomen op (andere) websites. Op het moment dat jij tweet over je eigen site, of als je een linkje plaatst op een Hyves profiel, volgt Google het pad en komt je site in de index. Daarnaast hecht Google waarde aan linkjes van andere sites. Het duidt erop dat er wat belangrijks staat of dat het een bron van informatie is. Bedenk maar eens waarom Wikipedia hoog scoort. Deze artikelen kun je ook eens doornemen:

Je ziet nadat je op de links hebt geklikt hoe belangrijk linkjes naar jouw pagina zijn. Laat vrienden je site op hun social media plaatsen, word actief op een tennisforum met je site url in de handtekening en probeer op relevante (dat is extra belangrijk) pagina`s reacties achter te laten. Doe het wel netjes en met gefundeerde opmerkingen, anders kiepert de moderator je reactie weer van de site en was het voor niets.

Analyseren
Probeer na drie a vier weken bloggen (nog niet focussen op de inkomsten!) te hitten op bepaalde keywords die jij in Google Analytics naar boven ziet komen (je hebt waarschijnlijk wel ergens een niche aangeboord). Op deze onderwerpen kun je vervolgens  nog dieper ingaan. Goed ingaan op onderwerpen doe je door jezelf af te vragen welke vraag bezoekers in hun hoofd hebben op het moment dat ze jouw site bezoeken. Door deze bezoeker op leuke of informerende wijze het antwoord op de vraag te bieden en deze bezoeker verder te helpen, kom jij ook verder.

Geld verdienen
Je hebt na iets meer dan een maand ermee bezig te zijn geweest een site waarmee je misschien wel eens wat zou kunnen verdienen. Aan de hand van de bezoekersinfo kun jij je eerste blog schrijven waar je geld aan kunt verdienen. Als er mensen uit Google binnenkomen op de term ‘paarse sokken’, dan ga jij op zoek naar de webwinkels die paarse sokken verkopen en je adviseert de bezoeker waar deze het goedkoopste zijn.

Affiliate Netwerken
Nu gaan de affiliate netwerken een rol spelen. Je gaat je aanmelden bij webshops in affiliate netwerken. Je maakt een account aan en meld je aan voor een programma (zie hiervoor de sponsors van dit blog aan de rechterkant van de pagina).

Eindresultaat
Je hebt een website met bezoekers gerelateerd aan tennis, waarbij jij via product aanbevelingen geld zou kunnen verdienen bij Tennis shops / sportwinkels. Bezoekers doorlinken naar deze pagina is bijvoorbeeld een goede optie.

Concrete tips in deze case:

 • Ga eerst voor traffic dan pas voor inkomsten
 • Het maakt absoluut niet uit wat je passie is, er is altijd een product aan te koppelen (denk maar eens aan boeken).
 • Ontdek je ‘niche’ via analytics en optimaliseer naar deze informatie
 • In het begin moet je niet veel inkomsten verwachten, alles wat je doet maakt onderdeel uit van het leerproces om een grote succesvolle affiliate te worden.
 • Ga niet aan tenniservaringen.wordpress.com werken maar investeer direct in een goede domeinnaam, dit kan eenvoudig via Transip of Yourhosting. Zet vervolgens DAAR je website op.
 • Lees dit artikel maar eens om te ontdekken hoe ver je kunt komen met een bepaalde passie.

Case 2:  Slimme gaten pakken

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!

Je kunt ook ‘andersom’ te werk gaan ten opzichte van Case 1. Je zoekt dan naar een niche en gaat op basis van die niche een site bouwen. Dit vergt iets meer zoekwerk en wellicht al een klein beetje ervaring die je hebt opgedaan met een site met een onderwerp dat je leuk vindt. Deze case is overigens  puur bedoelt als uitlegvoorbeeld en zeker niet succes verzekerd.

Affiliate Netwerken
Wat je als eerste doet is inloggen in een netwerk en kijken wat voor een soort sites er allemaal zijn. Niche netwerken zijn bijvoorbeeld Affilaite4you (baby en kind), Cleafs (kleine shops) en Tradetracker (enorm aanbod aan longtail shops). Surf lekker rond en ga op zoek naar onderwerpen waarvan je denkt dat ze wel eens onderbelicht zouden kunnen zijn. In dit voorbeeld stuit ik op een paar sites die naamplaatjes maken die je om je nek kunt hangen. Je kent ze misschien wel van soldaten uit het Amerikaanse leger. Dog tags heten ze, zo leer ik later, want ik had daar geen idee van. Als IK het al niet weet, dan weten moeders die ze voor hun wegrennende kinderen kopen dit misschien ook niet. Een kans!

Schat de vraag in
Ik ga nadenken over hoe mensen in Google zouden zoeken als ze op zoek zijn naar het Dog-Tag. Ik vermoed dat moeders wel eens zouden kunnen zoeken op ‘naamplaat’ of ‘naamplaatje’. Als ik dat zelf invoer zie ik dat er behoorlijk veel concurrentie is met de naamplaatjes aan de deur of voor achter het raam van je vrachtauto. Er bestaat dus een kans dat mensen/moeders hun zoekopdrachten verfijnen. Met Google`s keyword tool kun je een inschatting maken of er kansen liggen. Daar kun je een inschatting opvragen van het zoekvolume op bepaalde keywords. Met deze tool krijg je een indruk van het zoekvolume op relevante termen.  In Google`s Keywordtool zie ik ‘naamplaatje ketting’ en ‘naamplaat ketting’ / ‘ketting naamplaat’ staan met een maandelijks zoekvolume van 880. Ook zie ik naamplaatje ketting en naamplaatje kind als ik het woord naamplaatje invoer in de keyword tool. Misschien liggen er kansen. Ik besluit om eens te kijken welke domeinen er vrij zijn.

Het domein Naamplaatketting.nl is er nog, dus die pak ik. Met hard werken en een beetje geluk, kan die uiteindelijk de nummer 1 positie op ‘naamplaat ketting’  pakken. Eventueel kun je kettingnaamplaat.nl erbij kopen en doorlinken naar je hoofdomein. Ook in dit geval kun je een WordPress site maken zoals ook in de vorige case is gebeurt. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om de sites die je wilt promoten (bijvoorbeeld koterkado.nl en tagcompany.nl) als aparte pagina`s aan te maken en daarop alle informatie over de webwinkels te plaatsen die interessant is voor je bezoeker (let op, wel unieke tekst en niks direct kopiëren, daar houdt Google niet van). Op je blog kun je vervolgens diverse artikelen over dog-tags en eventueel aanbiedingen plaatsen.

Eindresultaat
Je hebt een site die meerwaarde biedt voor bezoekers omdat ze niet goed kunnen vinden wat ze zoeken (een dog-tag). Daarbij kun je jouw bezoekers een bepaalde richting op sturen en laten profiteren van bijvoorbeeld aanbiedingen en kortingscodes van deze webwinkels.

Concrete tips in deze case:

 • Als je kwalitatief aan het werk wilt, kies dan een onderwerp uit waar je meer informatie over kunt vinden. Schrijven over iets waar je geen verstand van hebt of waar informatie moeilijk over te verkrijgen is, is lastig.
 • Ga volledige voor slimme termen in de longtail en help zoekende mensen
 • Besteed ook tijd aan linkbuilden
 • Verwacht uit een niche van een niche geen grote inkomsten. Het is op een gegeven moment de truc om je site netjes bij te houden en weer wat nieuws te starten. Al die kleine beetjes zullen gaan oplopen. Zo spreid je ook je afhankelijkheid van een paar shops en Google.
 • Bedenk daarbij dat je site beter converteert als je de bezoeker van informatie voorziet over de aankoop. Die informatie kun je ondersteunen door bijvoorbeeld leuke informatie. Weetjes, geschiedenis van het onderwerp, top 10 lijstjes etc. Deze unieke informatie houdt bezoekers op je site en je gaat beter scoren in de longtail.

Affiliate Marketing voor beginners deel 2: Zelf aan de slag!Tot Slot

Zo. Nu je deze tekst hebt gelezen ben je hopelijk weer een stapje dichter bij je online succes. Bedenk dat alles klein begint en dat je enkel door slim te zijn en hard te werken écht een grote speler kunt worden. Kansen liggen er in ieder geval nog volop in de Affiliate Marketing. Heb je vragen of heb je zelf nog op of aanmerkingen op de inhoud van dit artikel, schroom dan vooral niet even een reactie achter te laten.

Bron: http://www.affiliateblog.nl/affiliate-marketing-voor-beginners-deel-2-zelf-beginnen/

Ben jij ook echt serieus over geld verdienen op Internet?

Klik dan op deze link van mijn website De Geld Verdien Machine!

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: